10.000 kamila će biti ubijeno u Australiji jer “piju previše vode”

Više od 10.000 kamila će biti upucano od strane profesionalnih eksperata za vatreno oružje sa helikoptera da bi spriječili kamile od prevelikog korištenja vode u sušnim dijelovima Južne Australije.
Strijelci su počeli sa pucanjem ove srijede prateći naredbe. Lokalci su se žalili da životinje dolaze u njihove zajednice i u pustoš tražeći bilo kakvu vodu, uključujući i posude sa vodom.

Kamile su briga mnogih zbog stakleničkih gasova koje oslobađaju, emitujući metana ekvivalentno jednoj toni ugljičnog dioksida (CO2) godišnje, izjavio je časopis ‘ The Australian ‘.
Potparol Odjela za okoliš i vodu Južne Australije je rekao da je povečan broj kamila uzrokovao mnoge probleme u regiji.

“Ovo je uzrokovalo značajne štete po infrastrukturu, opasnosti po porodice i zajednice, te je veliki broj kamila poginuo od žeđi”, izjavio je potparol Odjela za okoliš i vodu J.Australije.

Chris Dickman, ekolog sa Univerziteta Sydney je izjavio da su prijašnje procjene da je pola biliona životinja nestalo, veoma konzervativne jer iste nisu uključile slijepe miševe, žabe i beskralješnjike.
Ako bi uključili i te životinje, bilo bi bez ikakve sumnje preko 1 bilion poginulih životinja, gdje bi i to bila veoma konzervativna cifra, izjavio je on.

Stručnjaci za divlje životinje su rekli da je požar ovog tipa vjerovatno uzrokovao nepovratni nestanak mnogih divljih životinja.

Iako smo svjedoci da isti broj životinja bude ubijeno svakih sat i 30 minuta, ili svaka dva dana (ne uključujući ribe i ostale morske životinje) zbog mesne, mliječne industrije i industrije jaja zbog ljudskih prohtjeva, ali ne i potreba.

Tipično ljudski:
– Uvoziti i iskorištavati životinje za svoju korist
– Uzrokovati klimatske promjene, probleme u ekosistemu i krizu vode
– Kada životinje poput kamila tragaju za vodom da bi preživjele krizu vode, krivimo njih i ubijamo ih
Jer ubijanje nevinih životinja koje se ne mogu odbraniti je lakše nego rješavati pravi problem i njegov uzrok: stočna industrija.

Preveo: A.A.

Izvor:

https://www.independent.co.uk/news/world/australasia/australia-wildfires-camels-shot-killed-helicopters-water-drought-bushfires-a9273366.html?fbclid=IwAR1yW3MILWtT2s-mkNUua1ydCdS_sdZ5ELXEkuTvsKG3U7KrBm8IrkmxDww

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

nine − 5 =