Mike Tyson kaže da je “u najboljoj formi ikad” zahvaljujući svojoj veganskoj prehrani

Legenda boksa Mike Tyson kaže da je “u najboljem stanju ikad”, a za to je zaslužan veganski način prehrane i stroge rutinske vježbe. Tokom posljednjeg desetljeća, Tyson se hrani veganski i objašnjava kako mu je veganska prehrana potpuno promijenila život na bolje.

New York Post upravo je izvijestio da će Tyson možda imati novu priliku za ponovnu borbu. Očekuje se da će bivšem prvaku biti ponuđeno 20 milijuna dolara za nastup u Bare Knuckle borbenom prvenstvu.

Nakon povlačenja 2005. godine, Tyson je redovno jeo meso i pio alkohol, kaže jedan od intervjuiranih sagovornika. 2009. godine dijagnosticirana mu je klinička pretilost i rekao je za Total Vegan Buzz-u : „Bio sam toliko zagušen svim drogama i lošim kokainom da sam teško disao. i imao artritis. ”

Tyson je 2010. godine preinačio svoju prehranu i bacio meso u korist biljnog načina života, što je i nastavio od tada. Također je potpuno čist i trijezan, nešto što s ponosom poručuje fanovima. Bivši prvak u teškoj kategoriji kaže da sve što čini kako bi promijenio život i poboljšao zdravlje i to ne samo zbog sebe nego zbog svoje djece i supruge.

53-godišnji ratnik objašnjava, “Promjena ishrane i veganstvo pomogla mi je ukloniti sve te probleme u mom životu”, i dodaje, “U najboljem sam stanju ikad.” Ovakav stav takve ikonične sportske figure – da je sada u boljoj formi nego kad se natjecao, borio i skupljao pojaseve i zavjese – sigurno će privući pozornost svijeta i potaknuti više radoznalih sportaša da to isprobaju.


“Moć je na drugoj razini”, kaže Tyson-ov novi trener treninga.

Prošle sedmice Tyson je objavio Instagram video boksa sa svojim novim trenerom, MMA trenerom Rafaelom Cordeirom i pokazao svoje mišićavo tijelo brzom brzinom koja mu pomaže da ostane u formi tijekom izolacije zbog virusa.

Corderio se također slaže da je Tyson u najboljem obliku i pozdravlja njegove udarce: “Ima istu moć kao i tip koji ima 21, 22 godine”

Trener je rekao da nije siguran što bi mogao “očekivati od momka koji gotovo deset godina nije obukao rukavice”, rekao je Corderio za TalkSport . Tokom boksačke sjednice, Tyson stisnuo pesnice i pokazao snažne udarce kako bismo vidjeli njegove najveće trenutke. Njegov trener napominje: “Držao sam mu desnu stranu i mislio sam da će nekoga ubiti.” Pogledajte video i uvjerite se sami, ne bismo htjeli zaostajati ni za čim, čak ni u opremi .

“Postati vegan pružilo mi je još jednu priliku da živim zdrav život”, kaže Tyson

Tokom intervjua s Oprah Winfrey 2013. godine, Tyson pripisuje svojoj biljnoj prehrani što mu je spasilo život. Rekao je: “Pa, danas mi je život drugačiji jer u životu imam stabilnost. Nisam na drogi. Nisam na ulici ili u klubovima i sve u mom životu što radim sada je strukturirano oko razvoja mog života i porodice. Izgubio sam težinu. Spustio sam preko 100 kilograma i jednostavno sam se osjećao kao da mijenjam svoj život, radeći nešto drugačije i postao sam vegan. ”

“Postajanje veganom omogućilo mi je još jednu priliku živjeti zdrav život. Visoki krvni pritisak, gotovo sam umro, artritis i jednom kad sam postao vegan sve su se te stvari smanjile”

Tyson kaže da bi se rado vratio u ring, pa budite spremni vidjeti razliku

Prije nego što se previše napregnemo i predvidimo Tysonov povratak u ring, javio se na TI-ov Instagram i nagovijestio ideju. “Radim, pokušavao sam ući u ring, mislim da ću otvoriti neke izložbe i doći u formu.

Tyson je također rekao: “Želim otići u teretanu i doći u formu da bih mogao boksati izložbe u tri ili četiri kruga za neke dobrotvorne svrhe i stvari.” Jasno je da bi i drugi trebali biti nervozni zbog ideje o Tysonovom povratku, poput profesionalnog boksera Ryan Garcia koji je komentirao jedan od Tysonovih postova rekavši: “Uplašio sam se kad ste rekli da se vraća

Prevela: M.P
Izvor: link

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

two × four =