Prva kampanja protiv okrutnosti mliječne industrije u BiH, 2020

Tajne koje mliječna industrija ne želi da znate

Prije 5 dana mi smo pokrenuli prvu kampanju protiv okrutnosti mliječne industrije. Većina nas se često zapita po čemu je to mlijeko okrutno kada krave same daju od sebe mlijeko i ne umiru zbog toga ?

Istina je daleko okrutnija, i upravo gore navedeno je nešto iza čega se mliječna industrija krije.

Prva kampanja u BiH protiv okrutnosti o mliječnoj industriji, u Sarajevu, sa početkom 08.7.2020 godine. Marketing mliječne industrije koristi prizore krava na pašnjacima sa zvonom oko vrata, obasjanih suncem, nasmiješenih i veselih, dok je istina o pravim farmama mlijeka skrivena iza visokih ograda i zidova. Svakoj čaši mlijeka, svakom mliječnom proizvodu prethodi višegodišnja patnja krava, čije se prirodne sposobnosti iskorištavaju u industriji koja profitira na jednom od najmučnijih i najbizarnijih oblika zlostavljanja životinja

Pogledajte kako izgledaju neki od naših bilborda koje smo pokrenuli 08.7.2020 u Sarajevu:


Krave kao i svi drugi sisari na Zemlji proizvode mlijeko zbog svoje jedinke. Jedini način da ga proizvode je da budu trudne.Tako da standardna procedura (na SVIM FARMAMA) je prisilna oplodnja krave (ovo bi se zvalo silovanje ukoliko bi se isto desilo ljudima [ljudskim životinjama] ). Štaviše trudne su 9 mjeseci, kao i ljudske životinje.Unutar modernih industrija one se tove i u 98% slučajeva hrane genetski modificiranom sojom,i drugom hranom koja nije najprikladnija za njih, ali razlog zašto se to radi je, jer farmerima i industriji nije ekonomski isplativo niti moguće da hrane krave travom i da ih drže po pašnjacima, kako to reklame vole nerijetko da prikažu. Krave proizvode i do 10 puta više mlijeka, jer su gledane kao objekti koji služe nama. Krave u prirodi žive i do 25 godina, dok u industriji mlijeka budu zaklane već nakon 4 godine.
Njihove bebe se odvajaju prisilno u roku od nekoliko sati, a na nekim farmama čak i momentalno od svojih majki, te ih nikada više neće vidjeti, upravo zato što postoji potražnja za kravljim mlijekom. Telad će hraniti vještačkim mlijekom i drugom hranom, ukoliko je ženka, čeka je ista procedura kao i njenu majku, te će nakon svih prisilnih tortura kada posustane od silnih eksploatacija, na kraju završiti u istoj klaonici kao i krave koje se uzgajaju zbog mesa. Ukoliko je muško tele, onda postaje teletina. Da teletina je nečija beba.Na engleskom pogledajte i kratki 5-minutni video koji objašnjava čitavu mliječnu industriju unutar 5 minuta.

Standardne procedure u velikim mliječnim industrijama izgledaju ovako (i takve industrije dolaze do svake države, radilo se o maloj ili velikoj državi)

Iako u država gdje se ove stvari dešavaju ljudi imaju apsolutno iste izgovore kao mi: “To se ne dešava kod nas nego tamo negdje drugo”, što i jedan od trikova koje koristi upravo mliječna industrija (upitajte se zašto imaju takve reklame kakve imaju). Njihov jedini opstanak je profit, a vi ste jedini zaslužni za to, i potrudit će se svim obmanama i lažima da zadrže vas kao kupce.

Pogledajte kako izgleda mliječna industrija u BiH (radi sigurnosnih razloga samo sakrili naziv o kojoj mlijekari se radi, jer naš cilj nije borba protiv jedne mlijekare, već opće procedure kojim sve mlijekare podlježu)
Naravno da svaka mlijekara tretira krave kao mašine i objekte čija je jedina svrha i njihovo kompletno postojanje svedeno na samo proizvodnju mlijeka, i to ne svojoj djeci za šta im je i namjenjeno, već nama ljudima, koje nam uopšte ni ne treba.
Svaka krava na kraju bude zaklana radi mesa,kože i/ili nečeg drugog. Mlijeko=meso.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

3 × 2 =