- 200 g smeđeg šećera
- 125 g margarina (po mogućnosti nehidrogenizirani)
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika domaćeg jabučnog sirćeta
- 1 kašiku soka od neprskanog limuna ili limun arome
- 300 g brašna za dizano tjesto
- oko 400 ml zobenog mlijeka
Glazura:
- 2-3 kašike soka od neprskanog limuna
- 250 g šećera u prahu
- Ručnim mikserom pomiješajte sve sastojke.
- Dodajte brašno i miješajte dalje.
- Kad su svi sastojci dobro pomiješani, polako dodajte zobeno mlijeko dok ne dobijete gustu smjesu za kolač.
- Kalup premažite margarinom i posipajte brašnom. Ulijte smjesu i ubacite kalup u prethodno zagrijanu pećnicu. Pecite 35 do 45 minuta (ovisno o kalupu) na 175°C.
- Pomiješajte sastojke za glazuru viljuškom dok ne dobijete vrlo gustu masu. Razmažite preko ohlađenog kolača i ostavite da se stvrdne.
Preuzeto sa: LINK
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.AcceptPrivacy policy