Rodžer Federer proizveo patike napravljene od veganske kože da bi umanjio uticaj na okoliš

„Rodzer je najudobnija patika inspirisana tenisom koju ćete ikada nositi“

Teniski as – koji se često smatra najvećim igračem svih vremena – sarađivao je sa trkaćim brendom On, kako bi stvorio Rodžer patike (The Rodger), za koje se kaže da kombinuju Federerev minimalistički stil i On-ove tehničke performanse. Cipela ima gumene đonove i veganskku kožu za koje On navodi da je korišćena kako bi smanjila uticaj na okolinu. U đonu je skriven tzv. speedboard za koji on kaže da je „svaki korak lakši“.

„Ponosan“

„Minimalistički dizajn i lagana udobnost On-ovih cipela me je privukla prije mnog godina. Želio sam da spojim tu lakoću, udobnost i okretnost iz teniskih patika za patike koje bi se nosile svaki dan“, rekao je Federer. „Obožavam da radim sa On timom koristeći svoje znanje o obući za sport i lično interesovanje za modu, da bih doprinjeo razvoju proizvoda. Ponosan sam što sam dio kreacije Rodžera, koji je najudobnija patika inspirisana tenisom koju ćete ikada nositi.

„Nevjeroatna prirodna ljepota“

Suosnivač On-a, Dejvid Aleman, je dodao: „Mi volimo da istražujemo i težimo da zaštitimo nevjerovatne prirodne ljepote koje nas okružuju. Odatle je proizašla ova nova generacija patika inspirisanih tenisom sa održivosti životne sredine na umu.“„Rodžer je napravljen od veganske kože i dizajniran je za lakoću kretanja da bi smanjio potrošnju materijala. Rezultat je značajno manji uticaj na okolinu za ovu patiku nadahnutu tenisom. Veganska koža ima otprilike 70 procenata manje uticaja na okolinu za razliku od životinjske kože čiji je uticaj znatno veći.“

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

5 × 3 =