Serviranja 16
SASTOJCI:
1 pakovanje kupovnih heljdinih kore
500g špinata ili blitve
1 ili 2 veganska jogurta (dm bio od indijskih oraščića)*
1 Pakovanje tofua (Biona)
3 dl mineralne vode
Sol po želji
Ulje
*Napomene: Iako u dm-u imaju i drugi veganski jogurti, jogurt od indijskih oraščića se najbolje uklapa jer je najkiseliji.
UPUTSTVA:
Blitvu ili špinat očistite, isperite i uronite u kipuću vodu na jednu minutu. Odmah dobro procijedite i nasjeckajte na komadiće.
Zdrobite tofu (do otprilike teksture kao mladog sira), i pomiješajte s blitvom, jogurtom i mineralnom. Posolite po želji. Nauljite tepsiju, položite heljdine kore na dno, pa počnite slagati zeljanicu. Pokrijte pažljivo preostalim korama. Premažite ih uljem i pecite na 200 stepeni do pola sata.