Serviranja 4
SASTOJCI:
3/4 šoljice integralno pšenično brašno*
1/8 šolje zobenih pahuljica
2 žlice zobenih mekinja*
1/2 kašike cimeta
2 kašike praška za pecivo
1/4 kašike soli, jodirane
1/4 šolje grožđica
1/2 šolje jabuka sa korom
1 šoljasoka od jabuke, nezasleđenog
1/8 šolje javorovog sirupa, 100%
1 oz biljnog jogurta (dm bio kokos)
UPUTSTVA:
Kombinirajte suhe sastojke. dodajte grožđice i jabuku. lagano umiješajte sok dok se suhi sastojci potpuno ne navlaže. ulijte tijesto (1/4 šolje po palačinki) na tavu ili rešetku koja se ne lijepi. kuhajte dok dno ne porumeni. preokrenite i kuhajte s druge strane. na vrh stavite mješavinu jednakih dijelova javorovog sirupa i običnog sojinog jogurta.
*Napomena: umjesto pšeničnog brašna možete koristiti bilo koje brašno po izboru. Umjesto mekinja možete koristiti usitnjene zobene pahuljice.