Matcha u prahu 100g

24,95 KM

Matcha prah je vrhunski zeleni čaj u prahu, bogat antioksidansima, vitaminima i mineralima. Tradicionalno korišten za poboljšanje koncentracije i mentalne jasnoće, matcha također ubrzava metabolizam i jača imunitet. Jednostavan za pripremu i svestran u upotrebi, matcha prah je savršen dodatak svakodnevnoj ishrani.

Kategorija:

Matcha prah – Najkvalitetniji oblik zelenog čaja za vaše zdravlje

Matcha prah je poseban oblik zelenog čaja koji se dobiva sušenjem i mljevenjem listova zelenog čaja uzgajanog u hladovini. Bez lisnih žilica i stabljike, ovaj prah sadrži sve esencijalne nutrijente čistog lista, što ga čini najmoćnijim oblikom zelenog čaja. Tradicionalno korišten od strane budističkih redovnika za poboljšanje koncentracije i mentalne jasnoće, matcha prah nudi mnoge zdravstvene benefite i savršen je dodatak svakodnevnoj ishrani.

Zdravstvene prednosti matcha praha

  • Poboljšanje koncentracije i mentalne jasnoće: Matcha prah bogat je L-teaninom, aminokiselinom koja pomaže u opuštanju uma bez izazivanja pospanosti, omogućavajući vam bolji fokus i veću produktivnost.
  • Jačanje imunološkog sistema: Zahvaljujući visokom nivou antioksidanasa, uključujući EGCG, matcha prah pomaže u jačanju imunološkog sistema i zaštiti organizma od štetnih slobodnih radikala.
  • Ubrzanje metabolizma i gubitak težine: Matcha prah sadrži katehine koji stimuliraju termogenezu, pomažući u ubrzanju metabolizma i sagorijevanju kalorija, što može olakšati proces mršavljenja.

Kako pripremiti matcha prah

Priprema matcha čaja je jednostavna. Potrebno je samo 2 grama praha preliti sa 60-80 ml vruće (ne kipuće) vode i dobro promiješati. Ovaj proces omogućava da se maksimalno iskoriste svi hranjivi sastojci prisutni u prahu.

Raznovrsne mogućnosti konzumacije

Osim što se koristi za pripremu čaja, matcha prah je idealan za dodavanje u smoothieje, kolače, sladolede i druge recepte, čineći ga svestranim dodatkom svakodnevnoj ishrani.

Nutritivne vrijednosti

Matcha prah je bogat vitaminima A, C, E, K, te B kompleksom, a sadrži i minerale poput kalcijuma, magnezijuma, željeza i cinka. Ove hranjive tvari podržavaju mnoge tjelesne funkcije i doprinose općem zdravlju.

Uz brojne benefite za zdravlje, uključujući poboljšanje koncentracije, jačanje imuniteta, ubrzanje metabolizma i podršku zdravlju srca, matcha prah je nezaobilazan dodatak za svakoga ko želi poboljšati svoju ishranu. Priprema je brza i jednostavna, a mogućnosti upotrebe su gotovo neograničene.

Dodajte matcha prah u svoju ishranu već danas i iskoristite sve prednosti ovog nevjerojatnog čaja!

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “Matcha u prahu 100g”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Korpa
Scroll to Top