Sastojci:
- 1 šalica kuvane kinoe
- 1 šolja crvenog pasulja (kuvanog ili iz konzerve)
- 1 šolja kukuruza (iz konzerve ili svežeg)
- 1/2 crvene paprike, iseckane
- 1/4 šolje seckanog crnog luka
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1/2 kašičice kumina
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 12 mali veganski mini hlebčića za sendviče
- Veganski preliv po izboru (npr. guakamole, veganski majonez, ljuti sos)
Uputstvo:
- U velikoj tavi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk te dinstajte oko 2-3 minuta dok ne omekšaju i postanu blago prozirni.
- Dodajte iseckanu papriku i dinstajte još 2 minuta.
- U tavi dodajte kuvanu kinou, crveni pasulj i kukuruz. Promešajte da se svi sastojci sjedine.
- Dodajte mlevenu papriku, kumin, so i biber po ukusu. Nastavite kuvati još 3-5 minuta, povremeno mešajući.
- Uklonite tavu sa šporeta i ostavite da se smesa malo ohladi.
- U međuvremenu, zagrejte mini hlebčiće u rerni ili tosteru kako biste ih malo zapekli i učinili hrskavim.
- Napunite svaki mini hlebčić pripremljenom smesom quinoe i povrća. Po želji, možete dodati i neki veganski preliv kao guakamole, veganski majonez ili ljuti sos.
- Poslužite veganske Quinoa Taco Sliders kao ukusno vegansko jelo ili kao deo većeg obroka uz salatu ili povrće.
Uživaj u ovom ukusnom veganskom obroku!