Veganski Quinoa Taco Sliders

Sastojci:

  • 1 šalica kuvane kinoe
  • 1 šolja crvenog pasulja (kuvanog ili iz konzerve)
  • 1 šolja kukuruza (iz konzerve ili svežeg)
  • 1/2 crvene paprike, iseckane
  • 1/4 šolje seckanog crnog luka
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1/2 kašičice kumina
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 12 mali veganski mini hlebčića za sendviče
  • Veganski preliv po izboru (npr. guakamole, veganski majonez, ljuti sos)

Uputstvo:

  1. U velikoj tavi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte crni luk i beli luk te dinstajte oko 2-3 minuta dok ne omekšaju i postanu blago prozirni.
  2. Dodajte iseckanu papriku i dinstajte još 2 minuta.
  3. U tavi dodajte kuvanu kinou, crveni pasulj i kukuruz. Promešajte da se svi sastojci sjedine.
  4. Dodajte mlevenu papriku, kumin, so i biber po ukusu. Nastavite kuvati još 3-5 minuta, povremeno mešajući.
  5. Uklonite tavu sa šporeta i ostavite da se smesa malo ohladi.
  6. U međuvremenu, zagrejte mini hlebčiće u rerni ili tosteru kako biste ih malo zapekli i učinili hrskavim.
  7. Napunite svaki mini hlebčić pripremljenom smesom quinoe i povrća. Po želji, možete dodati i neki veganski preliv kao guakamole, veganski majonez ili ljuti sos.
  8. Poslužite veganske Quinoa Taco Sliders kao ukusno vegansko jelo ili kao deo većeg obroka uz salatu ili povrće.

Uživaj u ovom ukusnom veganskom obroku!

Korpa
Scroll to Top